fbpx

Taxatie

Taxatie bij Makelaardij Emmen.

Een taxatie is een waardebepaling van een huis. Veel verschillende partijen hebben belang bij een taxatie. De verkoper wil weten hoeveel hij kan ontvangen. De koper hoeveel wil weten hoeveel hij maximaal moet betalen. Voor de bank is de executiewaarde belangrijk, voor de belastingdienst de economische waarde en voor verzekeringen de herbouwwaarde.

Je huis taxeren: Waarom is dat nodig?

Je huis taxeren is nodig als je een huis hebt gekocht en een hypotheek gaat aanvragen. Je huis taxeren is ook nodig als je een nieuwe hypotheek aanvraagt of de hypotheek wilt oversluiten. Een taxatie kan handig zijn voordat je tot koop van een huis overgaat, om zo de marktwaarde te laten bepalen. Als je relatie eindigt en het bezit, waaronder het huis, moet worden verdeeld moet je het huis laten taxeren. Bij overlijden is een taxatierapport nodig voor de verdeling van de boedel. En voor verschillende aangiften bij de belastingdienst is taxeren van belang. Of je loopt met het plan rond om je huis te verkopen, ook dan is het handig om het huis te laten taxeren. Geldverstrekkers en banken, vragen bijna altijd om een gevalideerd taxatierapport.

Waarom Makelaardij Emmen als taxateur?

  • Wij zijn NWWI en Taxateurs Unie gecertificeerd (NWWI en Taxateurs Unie zijn onafhankelijke instituten die de taxatierapporten beoordelen en valideren.)
  • Wij zijn lid van de NVM, de grootste vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen.
  • Wij zijn geregistreerd Makelaar en Taxateur bij NRVT.
  • Binnen 5 werkdagen een taxatie.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op